AMLODIPINE/ATORVASTATIN POLPHARMA - Dávkování


 

Dávkování léku: Amlodipine/atorvastatin polpharma Potahovaná tableta


Generikum: atorvastatin and amlodipine
Účinná látka: amlodipine besilate, atorvastatin calcium
Alternativy: Amlator, Amlodipin/atorvastatin actavis, Amlodipin/atorvastatin teva, Atordapin, Caduet
ATC skupina: C10BX03 - atorvastatin and amlodipine
Obsah účinných látek: 10MG/10MG, 5MG/10MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 30
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dospělí

Obvyklá počáteční dávka je jedna tableta přípravku Amlodipine/Atorvastatin Polpharma 5 mg/10 mg jednou denně. Lékař Vám může v případě potřeby zvýšit dávku na jednu tabletu přípravku Amlodipine/Atorvastatin Polpharma 10 mg/10 mg denně.

Tablety přípravku Amlodipine/Atorvastatin Polpharma se polykají celé a zapíjejí se vodou. Tablety přípravku Amlodipine/Atorvastatin Polpharma se podávají ústy a mohou být užívány kdykoliv v průběhu dne, s jídlem, nebo bez jídla. Pokuste se však užívat tento lék každý den ve stejnou dobu.

Je třeba, abyste se řídili dietními doporučeními Vašeho lékaře, především dodržujte dietu se sníženým obsahem tuků, nekuřte a pravidelně cvičte.

Pokud budete mít pocit, že účinek přípravku Amlodipine/Atorvastatin Polpharma je příliš silný nebo slabý, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Použití u dětí a dospívajících

Tento přípravek se nedoporučuje podávat dětem či dospívajícím.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Amlodipine/Atorvastatin Polpharma, než jste měl(a)

Pokud užijete nadměrné množství tablet (více, než je Vaše obvyklá denní dávka), nejpravděpodobnějším nežádoucím účinkem bude velmi nízký krevní tlak (hypotenze). Kontaktujte svého lékaře nebo navštivte nebližší nemocnici. Nezapomeňte si s sebou vzít zbývající tablety a celý obal od přípravku, aby zdravotní personál nemocnice byl schopen snáze rozpoznat typ léku, který jste užil(a).

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Amlodipine/Atorvastatin Polpharma

Pokud jste zapomněl(a) užít dávku přípravku, užijte další dávku ve stanovenou dobu. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Amlodipine/Atorvastatin Polpharma

Nepřestávejte užívat přípravek Amlodipine/Atorvastatin Polpharma bez porady s Vaším lékařem. Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku nebo chcete léčbu ukončit, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop