ATENOLOL AL 100 - Dávkování


 

Dávkování léku: Atenolol al 100 Tableta


Generikum: atenolol
Účinná látka: atenolol
Alternativy: Apo-atenol, Atehexal 100, Atehexal 25, Atenobene, Atenolol al, Atenolol al 25, Atenolol al 50, Tenormin, Tenormin 100, Tenormin 50
ATC skupina: C07AB03 - atenolol
Obsah účinných látek: 100MG
Formy: Tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 30
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

- Lékař Vám řekne, kolik tablet budete každý den užívat a v jakou denní dobu. Tablety přípravku Atenolol AL spolkněte celé a zapijte vodou.
- Užívejte tablety vždy ve stejnou denní dobu před jídlem.

Přesné dávkování určuje lékař individuálně. Pokud není stanoveno jinak, je doporučováno následující dávkování:

K léčbě vysokého krevního tlaku, k léčbě anginy pectoris a k léčbě poruch srdečního rytmu se obvykle užívá 50 mg atenololu 1x denně nebo 100 mg atenololu v jedné nebo ve dvou denních dávkách (tzn. 1x denně přípravek Atenolol AL 50 nebo 1x denně přípravek Atenolol AL 100, popř. 2x denně přípravek Atenolol AL 50 nebo 2x denně ½ tablety přípravku Atenolol AL 100)

K léčbě funkčních poruch oběhového systému se obvykle užívá 25 mg atenololu 1x denně ráno (tzn. 1x denně přípravek Atenolol AL 25 ráno).

Dávkování u pacientů se sníženou funkcí ledvin:

Při snížené funkci ledvin se přípravek Atenolol AL užívá v nižších dávkách. Přesné dávkování určí lékař podle stupně poruchy funkce ledvin.

Tablety přípravku Atenolol AL se polykají celé, nerozkousané, s dostatečným množstvím tekutiny (sklenička vody) před jídlem.

Délku léčby přípravkem Atenolol AL určuje lékař

Jestliže jste užil(a) více přípravku Atenolol AL než jste měl(a)

Při náhodném či úmyslném předávkování přípravku Atenolol AL se mohou objevit příznaky jako slabost, závratě, pocení, poruchy zraku, zchvácenost až ztráta vědomí, zvracení, snížení počtu tepů, zpomalení až zástava srdeční činnosti, srdeční šok, poruchy dýchání a mohou se objevit i celkové křeče.

Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem ihned vyhledejte lékaře.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Atenolol AL

Při vynechání dávky užijte dávku, jakmile si vzpomenete a potom pokračujte v léčbě podle dávkovacího schématu, které Vám předepsal lékař.

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Atenolol AL

Bez pokynů lékaře užívání přípravku Atenolol AL nepřerušujte!

Léčba přípravkem Atenolol AL nemá být nikdy ukončována náhle, ale postupným snižováním dávek způsobem, který stanoví Váš lékař.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop