AUGMENTIN - Dávkování


 

Dávkování léku: Augmentin Prášek pro perorální suspenzi


Generikum: amoxicillin and enzyme inhibitor
Účinná látka: amoxicillin trihydrate, potassium clavulanate
Alternativy: Afreloxa, Amoksiklav, Amoksiklav 1 g, Amoksiklav 1,2 g, Amoksiklav 156,25 mg/5 ml, Amoksiklav 375 mg, Amoksiklav 457 mg/5 ml, Amoksiklav 600 mg, Amoksiklav 625 mg, Amoksiklav forte 312,5 mg/5ml, Amoxicillin/clavulanic acid aptapharma, Amoxicillin/clavulanic acid aurovitas, Amoxicillin/clavulanic acid dr.max, Amoxicillin/clavulanic acid mylan, Amoxicillin/clavulanic acid olikla, Amoxicillin/clavulanic acid sinochem, Augmentin 1 g, Augmentin 1,2 g, Augmentin 600 mg, Augmentin 625 mg, Augmentin duo, Augmentin sr, Betaklav, Enhancin, Medoclav, Megamox 1 g, Penlac
ATC skupina: J01CR02 - amoxicillin and enzyme inhibitor
Obsah účinných látek: 400MG/5ML+57MG/5ML
Formy: Prášek pro perorální suspenzi
Balení: Lahev (Lahvička)
Obsah balení: 1X35ML
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy podávejte tento přípravek přesně podle pokynů lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Dospělí a děti s tělesnou hmotností 40 kg a více

• Tato suspenze obvykle není doporučena k použití u dospělých a dětí s tělesnou hmotností 40 kg a více. Poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Děti s tělesnou hmotností méně než 40 kg

Dávky přípravku se určují na základě tělesné hmotnosti dítěte.

• Lékař vždy určí, jaké množství přípravku máte podávat svému dítěti.
• Je možné, že obdržíte odměrnou nádobku z plastické hmoty, lžičku nebo stříkačku. Návod, jak používat dávkovací stříkačku je uveden na konci této příbalové informace. Používejte je k dosažení přesné dávky určené pro Vaše dítě.
• Doporučená dávka – 25 mg/3,6 mg až 45 mg/6,4 mg na kilogram tělesné hmotnosti denně, se podává ve dvou dílčích dávkách.
• Vyšší dávka – až 70 mg/10 mg na kilogram tělesné hmotnosti denně, se podává ve dvou dílčích dávkách.

Pacienti s ledvinovými nebo jaterními problémy

• Pokud má Vaše dítě problémy s ledvinami, může u něj být dávkování přípravku změněno. V takovém případě může lékař zvolit odlišnou sílu přípravku nebo jiný lék.
• Pokud má Vaše dítě problémy s játry, mohou mu být častěji prováděny krevní testy ke kontrole funkce jater.

Jak podávat přípravek Augmentin

• Před použitím lahvičku vždy řádně protřepejte.
• Podávejte na začátku jídla nebo těsně před jídlem.
• Užití dávky rozložte rovnoměrně v průběhu dne, mezi jednotlivými dávkami udržujte odstup nejméně 4 hodiny. Nepodávejte 2 dávky během 1 hodiny.
• Nepodávejte přípravek svému dítěti déle než 2 týdny. Pokud potíže Vašeho dítěte stále přetrvávají, navštivte znovu lékaře.
Jestliže jste podal(a) více přípravku Augmentin, než jste měl(a)

Jestliže jste podal(a) svému dítěti větší dávku přípravku Augmentin, než jste měl(a), mohou se u něho objevit žaludeční obtíže (pocit na zvracení, zvracení nebo průjem) nebo křeče. Oznamte to co nejdříve jeho lékaři a ukažte mu také krabičku nebo lahvičku s lékem.

Jestliže jste zapomněl(a) podat přípravek Augmentin Jestliže jste zapomněl(a) podat obvyklou dávku přípravku Augmentin, podejte ji hned, jakmile si své opomenutí uvědomíte. Další dávku nepodávejte příliš brzo, ale s jejím podáním počkejte přibližně 4 hodiny. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Jestliže Vaše dítě přestalo užívat přípravek Augmentin

Pokračujte v podávání přípravku Vašemu dítěti, až do ukončení léčby, a to i tehdy, pokud se již cítí lépe. K překonání infekce je nezbytná každá dávka. Pokud by nedošlo k usmrcení bakterií, mohla by se infekce vrátit.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se lékaře, lékárníka nebo zdravotní sestry.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop