ENCEPHABOL - Dávkování


 

Dávkování léku: Encephabol Perorální suspenze


Generikum: pyritinol
Účinná látka: pyritinol dihydrochloride monohydrate
Alternativy:
ATC skupina: N06BX02 - pyritinol
Obsah účinných látek: 20MG/ML
Formy: Perorální suspenze
Balení: Lahev (Lahvička)
Obsah balení: 200ML
Způsob podání: prodej bez receptu (volný prodej)


style="margin-bottom:34px; line-height:19px"> Vždy užívejte přípravek ENCEPHABOL přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem

Užívání tohoto přípravku

Dospělí: Užívají 3krát denně 1 až 2 čajové lžičky přípravku Encephabol v odstupech 4 - 5 hodin. Maximální denní dávka 600 mg (6 čajových lžiček) by neměla být překročena.

Děti: Pokud lékař nedoporučí jinak, podává se kojencům od 3 měsíců do 1 roku 1/2 - 1 čajová lžička 2 krát denně (časový odstup mezi jednotlivými dávkami je 8 hodin). Dětem od 1 do 5 let se podává 2krát denně 1 čajová lžička přípravku (časový odstup mezi jednotlivými dávkami je 6 - 8 hodin). Dětem nad 5 let se podává 2 - 3krát denně 1 čajová lžička přípravku (časový odstup mezi jednotlivými dávkami je 4 - 5 hodin).

Starší osoby: Pacienti vyššího věku mohou přípravek užívat stejně jako dospělí středního věku.

Před použitím uzavřenou láhev dobře protřepejte.

Přípravek užívejte spolu s jídlem anebo po jídle s trochou tekutiny, v doporučených odstupech tak, aby se poslední denní dávka užila do 17 h odpoledne; aby se předešlo možným poruchám spánku, např. zhoršenému usínání, nedoporučuje se užívat přípravek ENCEPHABOL pozdě odpoledne nebo večer.

Příznivý účinek se obvykle nedostavuje dříve než po 2 až 4 týdnech léčení, nejlepšího účinku bývá dosaženo po 6 až 12 týdnech. Po 3 měsících léčby musí lékař rozhodnout, zda je vhodné v léčbě pokračovat.

Pouze po poradě s lékařem můžete užívat přípravek ENCEPHABOL v těhotenství a v období kojení a dále za těchto okolností:

při poruchách činnosti ledvin, při těžkých poruchách jater, při žloutence, při výrazných poruchách krvetvorby, např. při nedostatku bílých krvinek, při tzv. autoimunitních onemocněních - např. při tzv. lupus erythematodes, při myastenii, při pemfigu, při známé přecitlivělosti vůči D-penicilaminu, při revmatoidní artritidě (revmatickém onemocnění kloubů).

Poraďte se, prosím, se svým lékařem i tenkrát, jestliže se některý z těchto stavů u Vás projevil v minulosti anebo jestliže nastal až v průběhu užívání přípravku ENXEPHABOL.

Jestliže jste užil(a) více přípravku ENCEPHABOLu než jste měl(a)

Vysoké dávky přípravku ENCEPHABOL by mohly vyvolat příznaky podrážděnosti. K příznakům předávkování patří úzkost, nespavost, psychomotorický neklid a silnější projevy nežádoucích účinků.

Jestliže jste užil(a) větší než doporučenou dávku anebo jestliže lék omylem požilo dítě, poraďte se, prosím, o dalším postupu s lékařem.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek ENCEPHABOL

V takovém případě nezvyšujte další dávku na dvojnásobek ve snaze nahradit vynechání předchozí dávky. Další dávku užijte jakmile si vzpomenete a dále pokračujte podle doporučeného dávkování

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek ENCEPHABOL

Účinek ENCEPHABOLu se projeví teprve po několika týdnech užívání. Léčba by měla trvat alespoň 6 - 8 týdnů, teprve pak lze zhodnotit její účinek.

Pokud příznaky Vašeho onemocnění při léčbě přetrvávají déle než 6 - 8 týdnů anebo pokud se zhoršují, poraďte se se svým lékařem! Bez porady s lékařem neužívejte ENCEPHABOL déle než 2 měsíce.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop