FEMOSTON 2/10 - Dávkování


 

Dávkování léku: Femoston 2/10 Potahovaná tableta


Generikum: dydrogesterone and estrogen
Účinná látka: estradiol hemihydrate, estradiol hemihydrate, dydrogesterone
Alternativy: Femoston, Femoston 1/10
ATC skupina: G03FB08 - dydrogesterone and estrogen
Obsah účinných látek: , 2MG+2MG/10MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 84
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


b>

Vždy užívejte přípravek Femoston přesně podle rady svého lékaře. Pokud si nejste jistá, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Kdy začít užívat přípravek Femoston

Nezačínejte užívat přípravek Femoston dříve, než uplyne minimálně 6 měsíců od Vaší poslední přirozené menstruace.

Přípravek Femoston můžete začít užívat jakýkoli den, pokud:

● neužíváte v současné době žádný přípravek pro HRT

● přecházíte z přípravku pro „kontinuální kombinovanou“ HRT. To je pokud užíváte každý den tabletu nebo náplast, která obsahuje jak estrogen, tak progestagen.

Přípravek Femoston začnete užívat den následující po skončení 28denního cyklu, jestliže:

● přecházíte z přípravku pro „cyklickou“ nebo „sekvenční“ HRT. To je pokud užíváte první část Vašeho cyklu tabletu nebo náplast, která obsahuje estrogen a potom následujících 14 dní užíváte tabletu nebo náplast, která obsahuje jak estrogen, tak progestagen.

Jak užívat tento přípravek

● Zapíjejte tabletu vodou.

● Tabletu můžete užívat bez ohledu na příjem potravy.

● Snažte se užívat tabletu každý den ve stejnou dobu. Tím bude zajištěno stálé množství přípravku ve Vašem těle. To Vám současně pomůže nezapomenout na užívání.

● Užívejte jednu tabletu každý den, bez přerušení mezi jednotlivými baleními. Na blistrech jsou označeny dny v týdnu. Tak si budete snadněji pamatovat, kdy máte tablety užívat.

Kolik přípravku máte užívat

● Váš lékař se bude snažit Vám předepsat co nejnižší dávku k léčbě Vašich příznaků po co nejkratší nezbytnou dobu. Pokud si myslíte, že dávka je příliš silná nebo není dostatečná, poraďte se s lékařem.

● Pokud užíváte přípravek Femoston pro prevenci osteoporózy, Váš lékař upraví dávku podle Vaší potřeby na základě hustoty Vašich kostí.

- Užívejte každý den jednu cihlově červenou tabletu prvních 14 dní. Následně užívejte jednu žlutou tabletu denně dalších 14 dní. Uvidíte to na kalendářním balení pro 28 dní.

Jestliže Vás čeká chirurgický zákrok

- Máte-li plánovanou operaci, řekněte chirurgovi, že užíváte přípravek Femoston. Budete pravděpodobně potřebovat přerušit užívání přípravku Femoston asi 4 až 6 týdnů před operací, aby se snížilo riziko krevních sraženin (viz bod 2, Krevní sraženiny v žilách). Zeptejte se svého lékaře, kdy můžete s užíváním přípravku Femoston znovu začít.

Jestliže jste užila více přípravku Femoston, než jste měla

Jestliže jste užila (nebo někdo jiný užil) příliš mnoho tablet přípravku Femoston, není pravděpodobné, že by Vám to mohlo uškodit. Mohla byste pozorovat pocit nevolnosti (nauzeu) nebo nevolnost (zvracení), zvýšenou citlivost nebo bolestivost prsů, závratě, bolest břicha, ospalost/únavu nebo krvácení z vysazení. Léčby není potřeba. Pokud se však obáváte, kontaktujte svého lékaře, který Vám poradí.

Jestliže jste zapomněla užít přípravek Femoston

Vezměte si vynechanou tabletu ihned, jakmile si na to vzpomenete. Pokud je to již více než 12 hodin od doby, kdy jste si měla tabletu vzít, vezměte si další dávku v obvyklou dobu. Zapomenutou tabletu již neužívejte. Nezdvojnásobujte následující dávku. Jestliže vynecháte dávku, může se objevit krvácení nebo špinění.

Jestliže jste přestala užívat přípravek Femoston

Nepřestávejte užívat přípravek Femoston bez předchozí porady s lékařem.

Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop