GRAZAX - Dávkování


 

Dávkování léku: Grazax Perorální lyofilizát


Generikum: grass pollen
Účinná látka: extrakt z travnÍho pylu
Alternativy: Oralair, Oralair 100 ir & 300 ir, Pollinex rye
ATC skupina: V01AA02 - grass pollen
Obsah účinných látek: 75000SQ-T
Formy: Perorální lyofilizát
Balení: Blistr
Obsah balení: 30
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte přípravek Grazax přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Obvyklá dávka přípravku je jeden perorální lyofilizát denně. Abyste docílili nejlepšího účinku, začněte perorální lyofilizát užívat alespoň 4 měsíce před očekávaným začátkem sezóny travního pylu. Doporučuje se pokračovat v léčbě po dobu 3 let.

Použití u dětí a dospělých

Přípravek Grazax je perorální lyofilizát. Než se dotknete perorálního lyofilizátu, ujistěte se, že máte suché ruce. Perorální lyofilizát uchopte takto:

1. Odtrhněte proužek označený trojúhelníky na svrchní straně balíčku perorálního lyofilizátu.

2. Podél perforovaných čar odtrhněte čtvereček z balíčku perorálního lyofilizátu.

3. Neprotlačujte perorální lyofilizát skrz fólii. Mohlo by to perorální lyofilizát poškodit, jelikož se snadno láme. Místo toho ohněte označený růžek fólie a pak ji stáhněte.

4. Perorální lyofilizát vyjměte šetrně z fólie a ihned jej užijte.

5. Vložte perorální lyofilizát pod jazyk. Ponechejte jej tam několik vteřin, dokud se nerozpustí. Během první minuty nepolykejte. Potom po dobu nejméně pěti minut nejezte a nepijte.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Grazax než jste měl(a)

Jestliže jste užil(a) příliš mnoho perorálních lyofilizátů Grazax, mohou se u Vás objevit alergické příznaky, včetně místních příznaků v ústech a hrdle. Pocítíte-li závažné příznaky, kontaktujte ihned lékaře nebo nemocnici.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Grazax

Jestliže jste zapomněl(a) užít perorální lyofilizát, užijte jej později během dne. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku perorálního lyofilizátu.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Grazax

Jestliže neužíváte tento léčivý přípravek jak je předepsáno, nemůže být léčení účinné. Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

4.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop