PRESTANCE - Dávkování


 

Dávkování léku: Prestance Tableta


Generikum: perindopril and amlodipine
Účinná látka: perindopril-arginin
Alternativy: Amlessa, Orcal combi, Perindopril arginine 10 mg/amlodipine 10 mg servier, Perindopril arginine 10 mg/amlodipine 5 mg servier, Perindopril arginine 5 mg/amlodipine 10 mg servier, Perindopril arginine 5 mg/amlodipine 5 mg servier, Perindopril tosilate/amlodipin teva, Perindopril tosilate/amlodipin teva b.v., Perindopril/amlodipin mylan, Perindopril/amlodipin teva, Perindopril/amlodipin zentiva, Perindopril/amlodpine stada, Prestalia, Prestozek, Priamlo, Tonarssa, Tonarssa neo, Vialibram, Vidonorm
ATC skupina: C09BB04 - perindopril and amlodipine
Obsah účinných látek: 10MG/10MG, 10MG/5MG, 5MG/10MG, 5MG/5MG
Formy: Tableta
Balení: Obal na tablety
Obsah balení: 5
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Tabletu spolkněte a zapijte sklenicí vody, nejlépe ve stejnou denní dobu ráno před jídlem. Dávku, která je pro vás vhodná, určí lékař. Obvyklá dávka je jedna tableta denně.

Přípravek Prestance je obvykle předepisován pacientům, kteří již užívají perindopril a amlodipin v samostatných tabletách.

Použití u dětí a dospívajících Použití u dětí a dospívajících se nedoporučuje. Jestliže jste užil(a)více přípravku Prestance, než jste měl(a) Jestliže jste užil(a) nadměrné množství tablet, kontaktujte nejbližší pohotovost nebo o tom okamžitě řekněte svému lékaři. Nejpravděpodobnějším účinkem při předávkování je nízký krevní tlak, kvůli kterému se Vám může točit hlava,nebo můžete omdlít. Pokud k tomu dojde, může Vám pomoci ulehnutí se zdviženýma nohama. Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Prestance Je důležité užívat tento lék každý den, jelikož pravidelná léčba je nejúčinnější. Pokud si však zapomenete vzít svou dávku přípravku Prestance, vezměte si další dávku v obvyklém čase. Nezdvojujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Prestance

Jelikož léčba přípravkem Prestance je obvykle celoživotní, měl(a) byste vysazení tohoto přípravku předem probrat se svým lékařem.

Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře, lékárníka nebo zdravotní sestry.

4.
Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop