ORALAIR 100 IR & 300 IR - Wechselwirkungen


 
Medikamentendaten sind in der ausgewählten Sprache nicht verfügbar, der Originaltext wird angezeigt

Arzneimittelwechselwirkung: Oralair 100 ir & 300 ir Sublingual tablet


Generisch: grass pollen
Aktive Substanz:
Alternativen: Grazax, Oralair, Pollinex rye
ATC-Gruppe: V01AA02 - grass pollen
Wirkstoffgehalt: 100IR+300IR
Formen: Sublingual tablet,
Balení: Blister
Obsah balení: 3X100IR+28X300IR
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek ORALAIR

- jestliže jste alergický(á) na kteroukoliv další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6),
- jestliže trpíte závažným a/nebo nestabilním astmatem,
- jestliže je Váš imunitní systém velmi oslabený nebo jestliže trpíte některým onemocněním, které napadá Váš obranný systém,
- jestliže trpíte zhoubným onemocněním (například rakovinou),
- jestliže máte v ústech jakýkoliv zánět.

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku ORALAIR se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Jestliže se máte podrobit chirurgickému zákroku v ústech nebo má-li Vám být vytržen zub, musí se léčba přípravkem ORALAIR přerušit, dokud se Vaše ústní dutina úplně nezahojí.

Informujte lékaře, pokud jste trpěl eozinofilní ezofagitidou (zánětem jícnu). Pokud se během léčby u Vás vyskytnou závažné nebo přetrvávající bolesti břicha, potíže s polykáním nebo bolest na hrudi, informujte, prosím, svého lékaře, který posoudí pokračování léčby.

Další léčivé přípravky a přípravek ORALAIR

Informujte svého lékaře o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

Informujte svého lékaře, zvláště pokud užíváte některé léky proti depresi (tricyklická antidepresiva a inhibitory monoaminooxidázy (MAOI)).

Současně s přípravkem ORALAIR se mohou užívat léky ke zmírnění příznaků (např. antihistaminika a/nebo nosní kortikosteroidy).

Před užitím přípravku ORALAIR informujte svého lékaře nebo lékárníka, pokud užíváte beta-blokátory (léky předepisované na choroby srdce a vysoký krevní tlak, ale také přítomné v některých očních kapkách nebo mastech), jelikož tyto přípravky mohou snížit účinek adrenalinu užívaného k léčbě závažných systémových reakcí.

Těhotenství a kojení

Těhotenství

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

S používáním přípravku ORALAIR během těhotenství nejsou žádné zkušenosti. Pokud jste těhotná, neměla byste proto s imunoterapií začínat. Jestliže otěhotníte v době, kdy užíváte tento lék, sdělte to, prosím, svému lékaři a zeptejte se, zda můžete pokračovat v léčbě.

Kojení

Pokud kojíte, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat tento lék.

S používáním přípravku ORALAIR během kojení nejsou žádné zkušenosti. Neočekává se, že by léčba měla nějaké účinky na děti, kojené v jejím průběhu. Nicméně, pokud kojíte, neměla byste imunoterapii zahajovat. Pokud chcete v průběhu léčby kojit, poraďte se se svým lékařem, zda je vhodné, abyste s léčbou pokračovala.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

U přípravku ORALAIR nebyl pozorován žádný vliv na schopnost řídit nebo obsluhovat stroje.

Přípravek ORALAIR obsahuje laktosu

Pokud u Vás byla zjištěna nesnášenlivost určitých cukrů, obraťte se před začátkem užívání tohoto léku na svého lékaře.

Auswahl von Produkten in unserem Angebot von unserer Apotheke

Über das Projekt

Ein frei verfügbares nicht-kommerzielles Projekt zum Zwecke des Drogenvergleichs auf der Ebene der Wechselwirkungen, der Nebenwirkungen sowie der Arzneimittelpreise und ihrer Alternativen

Mehr Info