MAGNESII LACTICI 0,5 TBL. MEDICAMENTA - Interakce


 

Interakce léku: Magnesii lactici 0,5 tbl. medicamenta Tableta


Generikum: magnesium lactate
Účinná látka: dihydrÁt magnesium-laktÁtu
Alternativy: Magnesium lactate biomedica, Tbl.magnesii lactici 0,5 glo
ATC skupina: A12CC06 - magnesium lactate
Obsah účinných látek: 0,5G
Formy: Tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 20
Způsob podání: prodej bez receptu (volný prodej)


Neužívejte přípravek Magnesii lactici 0,5 tbl Medicamenta

- jestliže jste alergický(á) na dihydrát magnesium-laktátu nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6),
- při zvýšené hladině hořčíku v organizmu (při hypermagnezémii),
- při těžké nedostatečné funkci ledvin,
- při myasthenii gravis (onemocnění projevující se výraznou svalovou slabostí).

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Magnesii lactici 0,5 tbl Medicamenta se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem:

- Při jakýchkoli poruchách funkce ledvin (mohou se projevit častějším močením, otoky dolních končetin) lze přípravek užívat pouze na doporučení lékaře a v jím předepsaných dávkách.
- Podávání hořčíkových přípravků na lačno může působit projímavě.
- Před užitím přípravku je třeba znát množství hořčíku v organismu, neužívejte tedy přípravek při zvýšené hladině hořčíku v organizmu.
- Zvýšenou opatrnost je třeba dodržovat při souběžné léčbě digitalisovými kardiopreparáty (k léčbě srdečních potíží) či myorelaxancii (léky k uvolnění svalů).

Další léčivé přípravky a přípravek Magnesii lactici 0,5 tbl Medicamenta

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a), nebo které možná budete užívat.

Přípravky obsahující digoxin, dexamethason, nitrofurantoin, paracetamol, salicylany, fosfor, vápník a železo, snižují schopnost vstřebávání hořčíku ve střevě. Hořčík zpomaluje vstřebávání tetracyklinů. Při současné léčbě uvedenými léky je proto nutno podávat přípravek s hořčíkem nejméně ve tříhodinovém odstupu.

Přípravek Magnesii lactici 0,5 tbl Medicamenta s jídlem a pitím

Dospělí, dospívající i děti užívají přípravek mezi jídly, polykají doporučenou dávku vcelku a zapíjejí dostatečným množstvím tekutiny.

Těhotenství, kojení a plodnost

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Potřeba hořčíku stoupá se stupněm těhotenství, proto je přípravek indikován rovněž u těhotných žen při nespavosti, bolestivých stazích dělohy a bolestech kosterního svalstva. O použití přípravku v těhotenství rozhodne lékař.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Přípravek Magnesii lactici 0,5 tbl Medicamenta nemá žádný nebo má zanedbatelný vliv na schopnost řídit nebo obsluhovat stroje.

Přípravek Magnesii lactici 0,5 tbl obsahuje monohydrát laktosy.

Pokud Vám Váš lékař řekl, že nesnášíte některé cukry, poraďte se se svým lékařem, než začnete tento léčivý přípravek užívat.

Podobné nebo alternativní produkty

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop