PAXIRASOL - Interakce


 

Interakce léku: Paxirasol Injekční roztok


Generikum: bromhexine
Účinná látka: bromhexin-hydrochlorid
Alternativy: Bromhexin 12 bc, Bromhexin 12 km-kapky, Bromhexin 8 berlin-chemie, Bromhexin 8 km kapky, Bromhexin 8-sirup km, Bromhexin galmed, Bromhexin-egis
ATC skupina: R05CB02 - bromhexine
Obsah účinných látek: 2MG/ML
Formy: Injekční roztok
Balení: Ampulka (Ampule)
Obsah balení: 5X2ML
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek PAXIRASOL

 jestliže jste alergický(á) na bromhexin-hydrochlorid nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6)
 pokud trpíte vředovou chorobou žaludku nebo dvanáctníku;
 pokud jste těhotná nebo kojíte.

Upozornění a opatření

Před použitím přípravku PAXIRASOL se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem:

 jestliže trpíte onemocněním jater nebo ledvin. Oznamte svému lékaři, pokud trpíte onemocněním jater nebo ledvin. Před zahájením léčby Vám lékař zkontroluje funkce jater a ledvin a případně upraví dávkování přípravku Paxirasol. Při dlouhodobém podávání přípravku Vám lékař bude pravidelně kontrolovat jaterní funkce.
 jestliže trpíte poruchou motoriky bronchů (hybnost průdušek)
 při tvorbě velkého objemu sekretu (hlenu)

V souvislosti s podáváním bromhexin-hydrochloridu byla zaznamenána hlášení závažných kožních reakcí. Jestliže se u Vás vyskytne kožní vyrážka (včetně poškození na sliznici úst, hrdla, nosu, očí nebo pohlavních orgánů), přestaňte přípravek PAXIRASOL užívat a ihned kontaktujte svého lékaře.

Přípravek PAXIRASOL je určen pro podání do svalu, do žíly nebo pod kůži pouze školeným zdravotnickým pracovníkem. Pokud se po první injekci objeví zarudnutí kůže nebo vyrážka, oznamte to svému lékaři.

Další léčivé přípravky a přípravek PAXIRASOL

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a), nebo které možná budete užívat.

Účinky léků se mohou navzájem ovlivňovat.

Užíváte-li léky tlumící kašel (např. kodein), nedoporučuje se přípravek PAXIRASOL dostat současně ve stejnou dobu.

Přípravek PAXIRASOL podporuje pronikání některých antibiotik (ampicilin, amoxicilin, cefalexin, erythromycin, oxytetracyklin) do průdušek.

Těhotenství a kojení

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Tento lék nesmíte používat, pokud jste těhotná nebo kojíte.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

V případě nežádoucích účinků jako je např. závrať, nevolnost nebo bolest v horní části břicha motorová vozidla neřiďte ani neobsluhujte stroje.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop