QUINAPRIL/HYDROCHLOROTHIAZID AUROBINDO - взаимодействия


 
Информация о препарате недоступна на выбранном языке, отображается исходный текст

Наркотиков взаимодействий: Quinapril/hydrochlorothiazid aurobindo Film-coated tablet


общий: quinapril and diuretics
Активное вещество: quinapril hydrochloride, hydrochlorothiazide
альтернативы: Accuzide 10, Accuzide 20, Stadapress 10/12,5 mg, Stadapress 20/12,5 mg
Группа ATC: C09BA06 - quinapril and diuretics
Содержание активного вещества: 10MG/12,5MG, 20MG/12,5MG
формы: Film-coated tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 7
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo

• jestliže jste alergický(á) na
- chinapril-hydrochlorid,
- jakékoli jiné ACE inhibitory,
- hydrochlorothiazid,
- léky obsahující sulfonamidy,
- kteroukoli další složku přípravku Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo (uvedenou v bodě 6).
• jestliže se u Vás objevila závažná alergická reakce po předchozí léčbě ACE inhibitorem. Tyto reakce vedou k otokům obličeje, rukou nebo nohou, rtů, jazyka nebo hrdla – které mohou způsobit dechovou nedostatečnost nebo potíže s polykáním (angioedém). • jestliže trpíte dědičnými nebo nevysvětlitelnými otoky kůže (angioedém) • jestliže máte závažné problémy s ledvinami nebo játry. • jestliže máte aortální stenózu (zúžení hlavní cévy vedoucí ze srdce). • pokud jste těhotná déle než 3 měsíce. (Je však lépe přípravek neužívat ani na počátku těhotenství – viz bod Těhotenství a kojení.) • pokud máte cukrovku (diabetes) nebo poruchu funkce ledvin nebo jste léčen(a) přípravkem ke snížení krevního tlaku obsahujícím aliskiren

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Než začnete přípravek Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo užívat, informujte svého lékaře, jestliže:

 máte problémy se srdcem, játry nebo ledvinami
 jste ztratil(a) mnoho tělesné soli nebo tekutin (v důsledku onemocnění (zvracení), průjmu, nadměrného pocení, neslané diety, užívání diuretik (odvodňovacích tablet) po dlouhou dobu, nebo po podstoupení dialýzy)
 máte alergie nebo astma
 se chystáte podstoupit léčbu ke snížení alergie na včelí nebo vosí bodnutí (desenzibilizace)
 u Vás byl odhalen zablokovaný odtok ze srdce
 máte kolagenní vaskulární onemocnění, například sklerodermii nebo systémový lupus erythematosus
 máte podstoupit léčbu zvanou LDL aferéza pro odstranění cholesterolu
 máte diabetes nebo dnu.
 jste ve fertilním věku, poraďte se se svým lékařem o adekvátní antikoncepci.
 kojíte nebo se chystáte začít kojit
 pokud užíváte některý z následujících přípravků používaných k léčbě vysokého krevního tlaku:

- blokátory receptorů pro angiotenzin II (ARB) (také známé jako sartany - například valsartan, telmisartan, irbesartan), a to zejména pokud máte problémy s ledvinami související s diabetem.

- aliskiren

Váš lékař může v pravidelných intervalech kontrolovat funkci ledvin, krevní tlak a množství elektrolytů (např. draslíku) v krvi.

Viz také informace v bodě „Neužívejte přípravek Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo“.

Neprodleně kontaktujte svého lékaře, pokud začnete mít příznaky, jako je např. náhlá porucha zraku nebo bolest oka. Příznaky se obvykle objeví do několika hodin až týdnů po zahájení léčby Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo a mohou být známkou akutní tranzitorní myopie a mohou představovat formu akutního glaukomu (glaukomu s uzavřeným úhlem).

Musíte sdělit svému lékaři, pokud si myslíte, že jste (nebo byste mohla být) těhotná. Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo se nedoporučuje v časném těhotenství, a nesmí být užíván, pokud jste těhotná déle než 3 měsíce, protože může způsobit závažné poškození dítěte, pokud je použit v této fázi těhotenství (viz bod těhotenství).

Na začátku léčby mohou být nutné častější lékařské prohlídky. Váš lékař rozhodne o tom, jak často musíte na prohlídky docházet. Tyto návštěvy byste neměl/a vynechávat ani v případech, kdy se cítíte dobře.

Pokud Váš krevní tlak příliš klesne a cítíte mdloby, pak byste si měl(a) lehnout. Je možné, že budete potřebovat lékařskou pomoc.

Další léčivé přípravky a Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

Účinek přípravku Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo může být ovlivněn nebo může ovlivňovat následující léky:

• Jiné léky používané ke snížení krevního tlaku • diuretika (odvodňovací tablety) • Léky, které vedou ke zvýšení hladin draslíku v krvi:
- léky ředící krev (např. heparin)
- draslíkové doplňky nebo náhrady solí obsahující draslík
• Lithium, používané k léčbě psychických poruch • Léky s tišícím účinkem. Tato skupina zahrnuje alkoholické nápoje a prášky na spaní • Protizánětlivé léky, jako například hydrokortizon, prednizolon, ACTH • Nesteroidní protizánětlivé léky (například aspirin nebo ibuprofen) • Inzulín nebo tablety užívané při diabetu ke kontrole hladiny cukru v krvi • Antacida (léky k léčbě poruch trávení) • Léky používané během chirurgických operací k uvolnění svalů (např. tubokurarin) • Prokainid a digoxin, používané k léčbě selhání srdce • Allopurinol, používaný k léčbě dny • Cyklosporin a jiné léky používané k potlačení imunitní odpovědi těla • Léky používané při léčbě rakoviny • Tetracyklin, antibiotikum

Operace • Nezapomeňte informovat jakýkoliv zdravotnický personál o tom, že užíváte Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo. Tato skutečnost je důležitá, pokud jdete do nemocnice na operaci; Váš anesteziolog tuto informaci potřebuje znát.

Možná bude nutné, aby Váš lékař změnil Vaši dávku a/nebo udělal jiná opatření:

Pokud užíváte blokátor receptorů pro angiotenzin II (ARB) nebo aliskiren (viz také informace v bodě „Neužívejte přípravek Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo“ a „Upozornění a opatření“)

Užívání přípravku Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo s jídlem a pitím a alkoholem

Přípravek Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo je možné užívat s jídlem nebo bez něj.

Těhotenství a kojení a plodnost

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Těhotenství

Informujte svého lékaře, pokud se domníváte, že jste těhotná, nebo byste mohla otěhotnět. Lékař vám doporučí vysazení přípravku Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo ještě dříve, než otěhotníte, nebo jakmile zjistíte, že jste těhotná, a převede Vás na jinou léčbu. Přípravek Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo se v těhotenství nedoporučuje užívat a nesmí se užívat po 3. měsíci těhotenství, neboť by mohl, pokud byste jej v tomto období užívala, způsobit závažné poškození Vašeho dítěte.

Kojení

Informujte svého lékaře, pokud kojíte nebo se chystáte začít kojit. Přípravek Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo není doporučen kojícím matkám

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Po užití tablet můžete pociťovat závratě. Proto byste měl/a při řízení dopravních prostředků nebo obsluze strojů dbát opatrnosti.

Přípravek Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo obsahuje laktózu

Přípravek Quinapril/Hydrochlorothiazid Aurobindo potahované tablety obsahuje laktózu (typ cukru).

Pokud Vám Váš lékař řekl, že nesnášíte některé cukry, poraďte se se svým lékařem, než začnete tento léčivý přípravek užívat.

Выбор продуктов в нашем предложении из нашей аптеки

О проекте

Свободно доступный некоммерческий проект для целей сопоставления лекарственных препаратов на уровне взаимодействия, побочных эффектов, а также цен на лекарства и их альтернатив

Больше информации