VALSARTAN AUROVITAS - การติดต่อ


 
รายละเอียดยาไม่พร้อมใช้งานในภาษาที่เลือกข้อความต้นฉบับจะปรากฏขึ้น

การโต้ตอบยา: Valsartan aurovitas Film-coated tablet


ทั่วไป: valsartan
สารที่ใช้งานอยู่: valsartan
ทางเลือก: Blessin, Diovan, Kylotan neo, Valsacor, Valsartan krka, Valsartan reddy, Valzap, Vamadrid, Vanatex, Vapress
กลุ่ม ATC: C09CA03 - valsartan
เนื้อหาสารที่ใช้งานอยู่: 160MG, 80MG
รูปแบบ: Film-coated tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 56
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte Valsartan Aurovitas:

- jestliže jste alergický(á) na valsartan nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).
- jestliže máte závažné onemocnění jater.
- jestliže jste více než 3 měsíce těhotná (je také lepší neužívat přípravek Valsartan Aurovitas v raném těhotenství – viz bod „Těhotenství a kojení“).
- jestliže máte diabetes mellitus (cukrovku) nebo poruchu funkce ledvin a jste léčen(a) přípravkem ke snížení krevního tlaku obsahujícím aliskiren.

Pokud se Vás týká jakýkoli bod uvedený výše, sdělte to svému lékaři a neužívejte přípravek Valsartan Aurovitas.

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Valsartan Aurovitas se poraďte se svým lékařem.

- jestliže máte onemocnění jater.
- jestliže máte závažné onemocnění ledvin nebo jestliže podstupujete dialýzu.
- jestliže máte zúžení ledvinné tepny.
- jestliže jste nedávno podstoupil(a) transplantaci ledviny (dostal(a) novou ledvinu).
- jestliže máte závažné srdeční onemocnění, jiné než srdeční selhání nebo srdeční příhodu.
- jestliže se u Vás někdy objevil otok jazyka obličeje vyvolaný alergickou reakcí nazývanou angioedém při užívání jiných přípravků (včetně ACE inhibitorů), sdělte to svému lékaři. Pokud se tyto příznaky objeví během užívání přípravku Valsartan Aurovitas, přestaňte okamžitě přípravek Valsartan Aurovitas užívat a již nikdy ho znovu neužívejte. Viz též bod 4, „Možné nežádoucí účinky“.
- jestliže užíváte léky, které zvyšují množství draslíku v krvi. Mezi ně patří doplňky stravy s draslíkem nebo náhrady soli obsahující draslík, léky šetřící draslík a heparin. Může být nezbytné kontrolovat v pravidelných intervalech hladinu draslíku v krvi.
- jestliže trpíte aldosteronismem. To je onemocnění, při kterém tvoří nadledviny nadměrné množství hormonu aldosteron. Pokud se Vás to týká, není užívání přípravku Valsartan Aurovitas doporučeno.
- jestliže jste ztratil(a) mnoho tekutiny (dehydratace) kvůli průjmu, zvracení nebo vysokým dávkám léků na odvodnění (diuretik).
- jestliže užíváte některý z následujících přípravků používaných k léčbě vysokého krevního tlaku:
- inhibitor ACE (například enalapril, lisinopril, ramipril), a to zejména pokud máte problémy s ledvinami související s cukrovkou.
- aliskiren.
- jestliže jste léčen(a) inhibitory ACE spolu s některými dalšími přípravky k léčbě srdečního selhání, které jsou známé jako antagonisté mineralokortikoidních receptorů (MRA) (např. spironolakton, eplerenon) nebo beta-blokátory (např. metoprolol).

Váš lékař může v pravidelných intervalech kontrolovat funkci ledvin, krevní tlak a množství elektrolytů (např. draslíku) v krvi.

Viz také informace v bodě: “Neužívejte přípravek Valsartan Aurovitas”.

Musíte sdělit svému lékaři, pokud se domníváte, že jste (nebo můžete být) těhotná. Užívání přípravku Valsartan Aurovitas se nedoporučuje v časném těhotenství a nesmí se používat po 3. měsíci těhotenství, protože může způsobit závažné poškození dítěte (viz bod „Těhotenství a kojení“).

Další léčivé přípravky a přípravek Valsartan Aurovitas

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval nebo které možná budete užívat.

Účinek léčby může být ovlivněn, pokud je přípravek Valsartan Aurovitas užíván společně s některými dalšími léky. Možná bude nutné, aby Váš lékař změnil Vaši dávku a/nebo udělal jiná opatření. V některých případech Vám lékař může doporučit přestat užívat jeden z léků. To se týká především následujících léků na předpis i bez předpisu:

- dalších léků, které snižují krevní tlak, především léky zvyšující tvorbu a vylučování moči (diuretika), inhibitory ACE (jako je enalapril, lisinopril atd.) nebo aliskiren (viz také informace v bodě "Neužívejte přípravek Valsartan Aurovitas " a "Upozornění a opatření").
- léků, které zvyšují množství draslíku v krvi. Mezi ně patří potravinové doplňky obsahující draslík nebo náhrady soli obsahující draslík, léky šetřící draslík a heparin.
- určitého druhu léků proti bolesti nazývaných nesteroidní protizánětlivé léky (NSAIDs).
- některých antibiotik (skupina derivátů rifamycinu), léků užívaných k prevenci odmítnutí transplantátu (cyklosporin) nebo antiretrovirotik užívaných k léčbě infekce HIV/AIDS (ritonavir). Tyto přípravky mohou zesilovat účinek přípravku Valsartan Aurovitas.
- lithia, léku používaného k léčbě některých druhů psychiatrických onemocnění.

Kromě toho:

- jestliže jste léčen(a) po srdeční příhodě (srdečním infarktu), není doporučena kombinace s inhibitory ACE (přípravky k léčbě srdečního onemocnění).
- jestliže jste léčen(a) pro srdeční selhání, není doporučena trojitá kombinace s inhibitory ACE a s některými dalšími přípravky k léčbě srdečního selhání, které jsou známé jako antagonisté mineralokortikoidních receptorů (MRA) (např. spironolakton, eplerenon) nebo beta-blokátory (například metoprolol).

Těhotenství a kojení

Musíte sdělit svému lékaři, pokud se domníváte, že jste (nebo můžete být) těhotná. Lékař Vám obvykle doporučí přerušit užívání přípravku Valsartan Aurovitas před otěhotněním nebo jakmile zjistíte, že jste těhotná, a doporučí užívání jiného léku místo přípravku Valsartan Aurovitas. Podávání přípravku Valsartan Aurovitas se v časném těhotenství nedoporučuje a po 3. měsíci těhotenství se užívat nesmí, protože může způsobit závažné poškození dítěte.

Sdělte svému lékaři, že kojíte nebo se chystáte začít kojit. Přípravek Valsartan Aurovitas není doporučen pro matky, které kojí, a pokud si přejete kojit, lékař může doporučit jiný lék, především pokud se jedná o novorozence nebo se dítě narodilo předčasně.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Dříve než budete řídit dopravní prostředek, používat nářadí nebo obsluhovat stroje nebo provádět jiné činnosti, které vyžadují soustředění, ujistěte se, že víte, jak Vás přípravek Valsartan Aurovitas ovlivňuje. Podobně jako mnoho dalších léků používaných k léčbě vysokého krevního tlaku může přípravek Valsartan Aurovitas v ojedinělých případech způsobit závratě a ovlivnit schopnost soustředit se.

Valsartan Aurovitas obsahuje

Tento léčivý přípravek obsahuje monohydrát laktózy. Pokud Vám Váš lékař řekl, že nesnášíte některé cukry, poraďte se se svým lékařem, než začnete tento léčivý přípravek užívat.

การเลือกผลิตภัณฑ์ในข้อเสนอของเราจากร้านขายยาของเรา

เกี่ยวกับโครงการ

โครงการที่ไม่ใช่เชิงพาณิชย์ที่มีอยู่โดยอิสระเพื่อจุดประสงค์ในการเปรียบเทียบยาเสพติดในระดับปฏิสัมพันธ์ผลข้างเคียงตลอดจนราคายาและทางเลือกของพวกเขา

ข้อมูลเพิ่มเติม