SEPTABENE - 互动


 
所选语言不提供药物详细信息,显示原始文本

药物相互作用: Septabene Lozenge


通用: benzydamine
活性物质: benzydamin-hydrochlorid
备择方案: Ajax citron, Ajax pomeranč a med, Benzydamin/cetylpyridinium chlorid krka, Benzydamin/cetylpyridinium chlorid krka d.d., Galverde, Garganta, Larymed citron, Larymed pomeranč a med, Neoseptolete combi citron a bezový květ, Neoseptolete combi citron a med, Neoseptolete combi eukalyptus, Septabene citron a bezový květ, Septabene citron a med, Septabene eukalyptus, Tantum verde eucalyptus, Tantum verde lemon, Tantum verde mint, Tantum verde orange and honey
ATC集团: R02AX03 - benzydamine
活性物质含量: 1,5MG/ML+5MG/ML, 3MG/1MG
形式: Oromucosal spray, solution, Lozenge
Balení: Blister
Obsah balení: 40
Způsob podání: prodej bez receptu (volný prodej)


Neužívejte přípravek Septabene:

- jestliže jste alergický(á) na benzydamin-hydrochlorid, cetylpyridinium-chlorid nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).

- tento přípravek nesmí být používán u dětí ve věku do 6 let, protože tato léková forma není vhodná pro tuto věkovou skupinu.

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Septabene se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Přípravek Septabene neužívejte déle než 7 dní. Pokud se příznaky zhorší nebo se během 3 dnů nezlepší, nebo pokud se objeví jiné příznaky, jako je horečka, vyhledejte lékaře.

Použití lokálních přípravků, a to zejména po dlouhou dobu, může vést k senzibilizaci (vznik přecitlivělosti). V takovém případě je třeba léčbu přerušit.

Přípravek Septabene, pastilky, nesmí být používán v kombinaci s aniontovými látkami, které jsou například obsažené v zubních pastách, a proto se nedoporučuje, aby byl přípravek užíván bezprostředně před nebo po čištění zubů.

Děti a dospívající

Přípravek Septabene nesmí být používán u dětí ve věku do 6 let, protože pastilka není vhodná pro použití v této věkové skupině.

Další léčivé přípravky a přípravek Septabene

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

Při užívání přípravku Septabene neužívejte současně jiná antiseptika.

Přípravek Septabene s jídlem, pitím a alkoholem

Neužívejte přípravek Septabene spolu s mlékem, protože mléko snižuje jeho účinnost.

Neužívejte přípravek Septabene před jídlem nebo během jídla. Nejezte ani nepijte po dobu alespoň jedné hodiny po užití přípravku Septabene.

Těhotenství a kojení

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Přípravek Septabene se během těhotenství nedoporučuje.

Pokud kojíte, poraďte se se svým lékařem, který rozhodne, zda máte přestat kojit nebo ukončit léčbu přípravkem Septabene.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Přípravek Septabene nemá žádný vliv na schopnost řídit nebo obsluhovat stroje.

Přípravek Septabene obsahuje isomalt (E953)

Pokud Vám Váš lékař sdělil, že nesnášíte některé cukry, poraďte se se svým lékařem, než začnete tento léčivý přípravek užívat.

相似或替代产品