GUTRON - Dávkování


 

Dávkování léku: Gutron Tableta


Generikum: midodrine
Účinná látka: midodrin-hydrochlorid
Alternativy:
ATC skupina: C01CA17 - midodrine
Obsah účinných látek: 2,5MG, 5MG
Formy: Tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 50
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dávkování při ortostatické hypotenzi:

Doporučená dávka přípravku je 2,5 mg (tj. 1 tableta přípravku GUTRON 2,5 mg, nebo půl tablety přípravku GUTRON 5 mg) 2krát denně (ráno a v pozdní odpoledne), nebo 3krát denně 2,5 mg (tj 3 krát 1 tableta přípravku Gutron 2,5 mg nebo 1/2 tablety přípravku GUTRON 5 mg – ráno, v poledne a v pozdní odpoledne). V ojedinělých případech se dávkování může snížit na 2krát denně 1,25 mg, tj. na 2 krát denně 1/2 tablety přípravku GUTRON 2,5 mg.Tuto dávku je možné postupně snižovat (nebo zvyšovat) každé tři dny podle toho, jak Váš organismus na léčbu reaguje. Vhodná dávka může být u každého pacienta odlišná, Váš lékař určí, která dávka je pro Vás nejvhodnější.

Maximální denní dávka je 30 mg.

Přípravek GUTRON užívejte během dne, kdy potřebujete být ve vzpřímené poloze a vykonávat běžné činnosti. Doporučený interval užívání dávek je po 3-4 hodinách, a to ráno před vstáváním nebo při vstávání, druhá v poledne a třetí v pozdním odpoledni (Přípravek se nesmí užívat ve večerních hodinách, poslední dávku je třeba užít nejméně 4 hodiny před ulehnutím ke spánku, abyste předešli riziku vysokého tlaku v klidové poloze).

Lékař Vám bude na počátku léčby pravidelně, alespoň dvakrát týdně, měřit krevní tlak vleže a vstoje. Pokud dojde k výraznému zvýšení krevního tlaku naměřeného vleže, Váš lékař Vaši léčbu přípravkem GUTRON přeruší.

Tabletu lze rozdělit na stejné dávky.

Urologické indikace (dávkování při neschopnosti udržet moč):

Doporučená dávka je 2,5 až 5 mg perorálně 2krát až 3krát denně (poslední dávku je třeba užít nejméně 4 hodiny před ulehnutím ke spánku).

Maximální denní dávka je 10 mg.

Tabletu lze rozdělit na stejné dávky.

Použití u dětí

Přípravek GUTRON nesmí užívat děti do 12 let z důvodu nedostatečných zkušeností s použitím u dětí.

Jestliže jste užil(a) více přípravku GUTRON, než jste měl(a)

Užití příliš veliké dávky může vyvolat husí kůži (hlavně na zátylku a na hlavě), pocit chladu a zadržování a nucení na močení. Také se může zpomalit tep (pod 60 tepů za minutu) a lze zjistit výrazné zvýšení krevního tlaku.

Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem vyhledejte, prosím, lékaře a poraďte se s ním o dalším postupu.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek GUTRON

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou tabletu. Užijte teprve další obvyklou dávku v obvyklou dobu. Rozhodně nezvyšujte další dávku ani nezkracujte další odstupy mezi dávkami ve snaze nahradit zameškanou dávku přípravku.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek GUTRON Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek GUTRON, informujte svého lékaře co nejdříve o této skutečnosti.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop