MONTELUKAST STADA - Dávkování


 

Dávkování léku: Montelukast stada Potahovaná tableta


Generikum: montelukast
Účinná látka: sodnÁ sŮl montelukastu
Alternativy: Castispir, Miralust, Monkasta, Montecon, Montelar, Montelukast actavis, Montelukast farmax, Montelukast medreg, Montelukast mylan, Montelukast teva, Singulair, Singulair 10, Singulair 4 mini, Singulair 5 junior, Singulair junior, Singulair mini
ATC skupina: R03DC03 - montelukast
Obsah účinných látek: 10MG, 4MG, 5MG
Formy: Potahovaná tableta, Žvýkací tableta
Balení: Obal na tablety
Obsah balení: 20
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


• Užívejte pouze jednu tabletu přípravku MONTELUKAST STADA jednou denně, jak předepsal lékař. • Přípravek se musí užívat, i když nemáte žádné příznaky nebo i když máte akutní astmatický záchvat. • Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. • Užívá se ústy.

Pro dospělé od 15 let věku:

Jedna 10 mg potahovaná tableta se užívá každý den večer. Přípravek MONTELUKAST STADA 10 mg se může užívat s jídlem nebo bez jídla.

Jestliže užíváte přípravek MONTELUKAST STADA přesvědčte se, že neužíváte žádný jiný přípravek, který obsahuje stejnou léčivou látku, tj. montelukast.

Přípravek MONTELUKAST STADA 10 mg potahované tablety vzhledem k nedostatku údajů o bezpečnosti a účinnosti nesmějí užívat děti do 15 let věku.

Jiné dostupné síly/lékové formy:

4 mg žvýkací tablety jsou dostupné pro děti od 2 do 5 let věku.

5 mg žvýkací tablety jsou dostupné pro děti od 6 do 14 let věku.

Jestliže jste užil(a) více přípravku MONTELUKAST STADA než jste měl(a)

Ihned se obraťte na svého lékaře se žádostí o radu.

Většina hlášení o předávkování neobsahuje žádné nežádoucí účinky. Nejčastěji se vyskytující hlášené příznaky při předávkování u dospělých a dětí zahrnovaly bolest břicha, ospalost, žízeň, bolest hlavy, zvracení a hyperaktivitu.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek MONTELUKAST STADA

Snažte se přípravek MONTELUKAST STADA užívat podle předpisu. Pokud však dávku vynecháte, prostě pokračujte podle obvyklého schématu jednu tabletu jednou denně. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek MONTELUKAST STADA

Přípravek MONTELUKAST STADA může léčit astma pouze, pokud jej trvale užíváte. Je důležité, abyste přípravek Montelukast Stada užíval(a) tak dlouho, jak jej Váš lékař bude předepisovat. Pomůže to při zvládání Vašeho astmatu.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop