PALGOTAL - Dávkování


 

Dávkování léku: Palgotal Potahovaná tableta


Generikum: tramadol and paracetamol
Účinná látka: paracetamol
Alternativy: Apo-tramadol/paracetamol, Doreta, Doreta prolong, Foxis, Maratia, Medracet, Partramec, Tramadol/paracetamol accord, Tramadol/paracetamol actavis, Tramadol/paracetamol medreg, Tramadol/paracetamol teva, Tramylpa, Tutus, Zaldiar, Zaldiar effervescens
ATC skupina: N02AJ13 - tramadol and paracetamol
Obsah účinných látek: 75MG/650MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 30
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


style="margin-right:43px; line-height:17px"> Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Přípravek Palgotal byste měl(a) užívat co nejkratší dobu a ne déle, než Vám řekl Váš lékař. Dávkování se upravuje podle intenzity bolesti a podle individuální citlivosti na bolest. K odstranění bolesti by se měla použít nejnižší možná dávka přípravku.

Dospělí a dospívající starší 12 let -Doporučená počáteční dávka je 1 tableta, pokud Vám Váš lékař nepředepíše jinak. Pokud je

to nezbytné, lze užít další dávky dle pokynů Vašeho lékaře. -Nejkratší doba mezi dávkami musí být nejméně 6 hodin. -Neužívejte více než 4 tablety přípravku denně. -Tablety lze rozdělit na stejné dávky. Tablety zapíjejte dostatečným množstvím tekutiny.

Pokud si myslíte, že účinek přípravku Palgotal je příliš silný (jestliže se cítíte velmi ospale nebo máte potíže s dýcháním) nebo příliš slabý (nedostatečně tlumí bolest), poraďte se se svým lékařem.

Děti do12 let Přípravek Palgotal se u dětí do 12 let nedoporučuje.

Starší pacienti

U starších pacientů (nad 75 let) může být prodloužena doba vylučování přípravku. Jestli se Vás to týká, Váš lékař Vám doporučí prodloužení intervalu mezi dávkami.

Pacienti s vážnou poruchou funkce jater nebo ledvin nebo dialyzovaní pacienti Pacienti s vážnou nedostatečností jater a/nebo ledvin nesmí přípravek Palgotal užívat. Jestliže trpíte mírnou nebo středně vážnou nedostatečností jater nebo ledvin, Váš lékař Vám může doporučit prodloužení intervalu mezi dávkami.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Palgotal, než jste měl(a)

V případě předávkování nebo náhodného užití tohoto přípravku dítětem vyhledejte ihned svého lékaře nebo nejbližší nemocnici a sdělte jim přesně, jaké množství přípravku bylo užito. Vezměte s sebou všechny zbývající tablety a tuto příbalovou informaci. Předávkování paracetamolem může způsobit vážné poškození až selhání funkce jater, které by mohlo vést k úmrtí.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Palgotal

Pokud jste si zapomněl(a) vzít tabletu, bolest se pravděpodobně vrátí. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku, ale pokračujte v užívání tablet jako předtím.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Palgotal

Pokud přerušíte léčbu přípravkem Palgotal, bolest se pravděpodobně znovu objeví. Pokud chcete ukončit léčbu z důvodu nepříjemných nežádoucích účinků, poraďte se s lékařem. Obvykle se po ukončení léčby přípravkem Palgotal neobjevují žádné příznaky z vysazení. Avšak po ukončení dlouhodobé léčby se u některých pacientů mohou vyskytnout příznaky jako neklid, úzkost, nervozita, panické záchvaty, halucinace, neobvyklé smyslové pocity (svědění, mravenčení, ztráta citlivosti), zvonění v uších, nespavost, třes nebo zažívací problémy. Kontaktujte svého lékaře, pokud by se některý z těchto příznaků po vysazení přípravku Palgotal objevil.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop