PREGNYL 1500 - Vedlejší a nežádoucí účinky


 

Vedlejší účinky léku: Pregnyl 1500 Prášek a rozpouštědlo pro injekční roztok


Generikum: chorionic gonadotrophin
Účinná látka: chorionic gonadotropin
Alternativy: Brevactid, Pregnyl 5000, Zivafert
ATC skupina: G03GA01 - chorionic gonadotrophin
Obsah účinných látek: 1500IU
Formy: Prášek a rozpouštědlo pro injekční roztok
Balení: Injekční lahvička
Obsah balení: 1+1
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Podobně jako všechny léky může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Byly zaznamenány reakce v místě vpichu, jako je vytvoření modřiny, bolest, zarudnutí, otok a svědění. V ojedinělých případech byly zaznamenány alergické reakce; obvykle se jedná o bolest a vyrážku v místě vpichu. Vzácně se mohou vyskytnout celkové reakce, jako je vyrážka a horečka.

Pokud jste žena:

Pokud jsou Vaše vaječníky nadměrně stimulovány přípravkem obsahujícím FSH a je podán Pregnyl, může dojít k nežádoucí nadměrné stimulaci vaječníků. V takovém případě můžete pozorovat bolest břicha spolu s pocitem na zvracení nebo průjmem. Tento stav se vyskytuje vzácně a riziko lze snížit na minimum pečlivým sledováním vývoje folikulů ve vaječnících během léčby. Proto se při výrazné bolesti břicha ihned spojte se svým lékařem, a to i tehdy, dostaví-li se tato bolest několik dní po podání poslední injekce.

Vzácně mohou vznikat krevní sraženiny bez nežádoucí nadměrné stimulace vaječníků (viz také bod 2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Pregnyl užívat).

Pokud jste muž:

U mužů může dojít k zadržování tekutin v tkáních. To se obvykle projeví otoky kotníků nebo nohou, příležitostně může dojít ke zvětšení prsů. Může to být způsobeno zvýšenou tvorbou androgenů při léčbě hCG. Objeví-li se některý z těchto příznaků, ihned informujte svého lékaře.

Hlášení nežádoucích účinků

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo na adresu:

Státní ústav pro kontrolu léčiv

Šrobárova 48

100 41 Praha 10

Webové stránky: www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek

Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

5.
Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop