MONTELAR - Tương tác


 
Chi tiết về thuốc không có sẵn bằng ngôn ngữ được chọn, văn bản gốc được hiển thị

Tương tác thuốc: Montelar Chewable tablet


Chung: montelukast
Hoạt chất: sodnÁ sŮl montelukastu
Giải pháp thay thế: Castispir, Miralust, Monkasta, Montecon, Montelukast actavis, Montelukast farmax, Montelukast medreg, Montelukast mylan, Montelukast stada, Montelukast teva, Singulair, Singulair 10, Singulair 4 mini, Singulair 5 junior, Singulair junior, Singulair mini
Nhóm ATC: R03DC03 - montelukast
Nội dung hoạt chất: 10MG, 4MG, 5MG
Các hình thức: Film-coated tablet, Chewable tablet
Balení: Tablet container
Obsah balení: 98
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Informujte svého lékaře o veškerých zdravotních potížích nebo alergiích, kterými Vy nebo Vaše dítě nyní trpí(te) nebo jimiž jste Vy nebo Vaše dítě v minulosti trpělo(i).

Neužívejte přípravek Montelar, jestliže je jste Vy nebo Vaše dítě

 alergický(á/é) na montelukast (léčivou látku) nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Montelar Vámi nebo Vaším dítětem se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

 Pokud se Vaše astma nebo dýchání, nebo astma nebo dýchání Vašeho dítěte zhorší, ihned se obraťte na svého lékaře.
 Přípravek Montelar není určen k léčbě akutních astmatických záchvatů. Pokud k záchvatu dojde, postupujte podle pokynů, které Vám nebo Vašemu dítěti dal lékař. Vždy u sebe mějte protiastmatické inhalační záchranné léky pro Vás nebo Vaše dítě.
 Je důležité, abyste Vy nebo Vaše dítě užívalo(i) všechny antiastmatické léky, které Vám nebo Vašemu dítěti lékař předepsal. Přípravek Montelar se nesmí používat místo jiných antiastmatických léků, které Vám nebo Vašemu dítěti předepsal lékař.
 Každý pacient užívající antiastmatika má vědět, že pokud se u něj vyvine kombinace příznaků, jako je chřipku připomínající onemocnění, mravenčení nebo necitlivost v rukou či nohou, zhoršení plicních příznaků a/nebo vyrážka, musí se obrátit na svého lékaře.
 Vy nebo Vaše dítě nesmí(te) užívat kyselinu acetylsalicylovou (Aspirin) ani protizánětlivé léky (rovněž známé jako nesteroidní antirevmatika nebo NSAID), pokud zhoršují Vaše astma nebo astma Vašeho dítěte.

Děti a dospívající

Pro děti od 2 do 5 let věku jsou k dispozici žvýkací tablety přípravku Montelar 4 mg.

Pro děti od 6 do 14 let věku jsou k dispozici žvýkací tablety přípravku Montelar 5 mg.

Další léčivé přípravky a přípravek Montelar

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které Vy nebo Vaše dítě užívá(te), které jste v nedávné době užívalo(i) nebo které možná bude(te) užívat.

Některé léky mohou ovlivňovat působení přípravku Montelar, případně přípravek Montelar může mít vliv na působení jiných léků, které Vaše dítě užívá.

Předtím, než Vy nebo Vaše dítě začne(te) přípravek Montelar užívat, informujte svého lékaře, pokud užívá(te) následující léky:

 fenobarbital (používá se k léčbě epilepsie);
 fenytoin (používá se k léčbě epilepsie);
 rifampicin (používá se k léčbě tuberkulózy a některých jiných infekcí);
 gemfibrozil (používá se k léčbě vysoké hladiny tuků v plazmě).

Přípravek Montelar s jídlem, pitím a alkoholem

Žvýkací tablety přípravku Montelar se nemají užívat bezprostředně s jídlem, mají se užívat nejméně 1 hodinu před jídlem nebo 2 hodiny po jídle.

Těhotenství, kojení a plodnost

Tato část se u žvýkacích tablet přípravku Montelar neuplatňuje, protože jsou určeny k použití u dětí, nicméně následující informace se týkají léčivé látky montelukastu.

Těhotné ženy a ženy, které se domnívají, že mohou být těhotné nebo ženy, které plánují otěhotnět, se mají poradit se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnou tento přípravek užívat.

Těhotenství

Váš lékař vyhodnotí, zda během této doby můžete montelukast užívat.

Kojení

Není známo, zda se montelukast objevuje v mateřském mléku. Ženy, které kojí nebo mají v úmyslu kojit, se mají před užíváním tohoto přípravku obrátit na svého lékaře nebo lékárníka.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Tato část se u žvýkacích tablet přípravku Montelar neuplatňuje, protože jsou určeny k použití u dětí, nicméně následující informace se týkají léčivé látky montelukastu.

Neočekává se, že by přípravek Montelar ovlivňoval schopnost řídit automobil nebo obsluhovat stroje. Individuální odpovědi na léčbu se však mohou lišit. Některé nežádoucí účinky (jako je závrať a ospalost), které byly u přípravku Montelar hlášeny, mohou u některých pacientů ovlivnit jejich schopnost řídit nebo obsluhovat stroje.

Přípravek Montelar žvýkací tablety obsahuje aspartam (zdroj fenylalaninu)

Může být škodlivý pro pacienty s fenylketonurií (vzácná, dědičná porucha metabolismu).

Lựa chọn sản phẩm trong ưu đãi của chúng tôi từ nhà thuốc của chúng tôi

Giới thiệu

Một dự án phi thương mại tự do có sẵn cho mục đích so sánh thuốc laic ở mức độ tương tác, tác dụng phụ cũng như giá thuốc và lựa chọn thay thế của họ

Thêm thông tin